Leo har fått sitt första risgryn!

Min älskade lilla bebis har nu fått sin första tand! Ett sött litet risgryn tittar upp innanför underläppen :p
Nu måste vi sluta med favoritleken "bita mammas näsa" :)
 
Fick tillbaka min första inlämningsuppgift och fick inte så bra resultat som jag ville. Ville såklart ha bäst på allt, men det fick jag icke. Betyg C känns som att det är sämre än medel. Vet inte, men tycker bokstaven klingar dåligt. Allt under B är känns riktigt dåligt. 
Bara att bita i det sura äpplet och plugga mer. 
 
 
 
 

Världens bästa Leo

Gårdagen var en toppendag, Daniel var pappaledig och jag hade pluggat under helgen så vi hade en heldag med massa mys. Leo har varit glad och social och pussgo! Som vanligt med andra ord   :) 
 
Mycket mys och mindre mat :p Igår var en "fasta" dag. Går riktigt bra! Med lite fantasi kan vi äta gott och relativt mättande med 500 kalorier. Skönt också att vi lagt ena dagen  efter helgen. Känns som en bra start på veckan! Den andra dagen är onsdagar. 
Har gått ner 1 kg på en vecka , vilket är detsamma som när vi bara gick efter kalorier och hade lite underskott varje dag. Skillnaden nu är då att detta ska vara bra även för insidan av  kroppen! Så det känns ju jättebra! 
 
Idag var jag och Leo nere i centrum och tog en lunch med Jennie och Erik och det var på tiden! Båda pojkarna har varit sjuka i omgångar så det var kul att äntligen få till en träff :) 
 
 
I helgen åker min bror och fru till Thailand och vi blir utan dem i 3 veckor!! Nu är man så van att ha Dodde här var och varannan dag när han tränar på vårt gym :) så de kommer vara saknade av både oss och Leo! Mest Leo, han älskar dem snäppet mer än vad jag gör haha :p
 
 

Orka med Hyperemesis igen?

Har en kollega som är gravid för tredje gången. Och hon har hyperemesis. För tredje gången.
Har man aldrig varit där, kan man aldrig förstå. Att hon går igenom det ännu en gång är beundransvärt! Efter en graviditet med hyperemesis är det 70‰ risk för att få det vid grav nr 2. Får man det vid andra graviditeten är det 100‰ risk att man får det vid en tredje graviditet! 100‰!!!!!!
Jag läste att var 4e person som får hyperemesis gör abort. Och jag förstår dem på ett sätt. För man vill bara dö. Tänk er den värsta magsjukan, när man inte klarar att lämna sängen. Man kan inte läsa, vara social, leka med mobilen, ta hand om sin hygien och allra minst äta.
Tänk er att må så. Varje sekund på dygnet. Dag efter dag. Vecka efter vecka. I månader!

Mitt varade mellan vecka 5 till vecka 26. (sedan hade jag njursten i 5 veckor!!! Men men) 
Var 14 dag kånkade Daniel mig till badkaret där han satte ner mig och tvättade mig.
Jag tror jag borstade tänderna en gång i veckan. I 30 sek.
Jag (Daniel) tvättade mitt hår var 4 vecka ungefär.
Jag spydde ner mig medan jag kissade.
Jag kissade ner mig medan jag spydde.

Ja tänk er själva. Vad skulle få er att låta detta ske? Jo om man är riktigt riktigt jäkla sjuk.
Hyperemesis är INTE "ja men jag mådde illa på morgonen, det var skitjobbigt" "jag mådde jätteilla så fort det luktade stekos" "jag jobbade hela graviditeten, men jag mådde jätteilla och kräktes ofta"

Hyperemesis slår ut hela din kropp, hela ditt sinne och lämnar dig ynklig, äcklig, ensam och deprimerad.

Även om förlossningen hade gått bra, så vet jag inte hur känner inför en till graviditet.
Att Therese, underbara och starka kvinna, går igenom detta en tredje gång i denna stund är beundransvärt. Även om jag skull överleva det fysiska, så skulle jag aldrig utsätta mig för det psykiska igen. Jag har redan mina problem, generaliserat ångestsyndrom, recividerande depression och borderline så att genomlida hyperemesis med detta som grund.. Inte konstigt att jag fick ptsd efter förlossningen.. 


Och med detta sagt, påstår jag inte att ni med andra jobbiga eller skitjobbiga åkommor under graviditeten har det lätt! Alla har rätt att må dåligt i sitt, och smärtor eller krämpor ska inte jämföras.
Men självklart har man velat dela ut en käftsmäll eller två när någon verkligen klagat på att må lite illa en vecka eller två. Men det är inget personligt, bara känslan av fruktansvärd orättvisa som tar över tankarna.

Myskväll med Parenthood

Daniel är iväg och jag har gosat ner mig i soffan med en av mina favorit ensam-hemma-serier, Parenthood.
Haft en toppendag idag. Inget märkvärdigt som hänt eller gjorts, bara fått en massa energi. Välbehövligt!

Thailand med Leo 7 månader

Jag och Daniel var i Thailand första gången i mars 2012. Direkt när vi kom hem började vi planera och spara till nästa resa. Preliminärbokade hotell redan för november då vi ville åka igen!
Sedan hade vi turen att bli med barn och med mitt tillstånd var en resa inte aktuellt! :p

Vi började istället planera en resa längre fram! Vi läste mycket om en bebis olika faser för att hitta en tid som passade så bra som möjligt för Leo!
Runt 7 månader kändes som en bra tid, och så blev det!

Innan resan var jag nervös för hur Leo skulle må av tidsskillnaden och hur vi skulle kunna skydda honom från att bli sjuk där nere.
Flygresan var jag inte nervös över. Kände mig trygg i mammarollen och visste att Leo inte är är ett ledset barn. Han gråter bara om han han slår sig eller ibland när är trött hungrig samtidigt. Vilket Vilket då alltid går att lösa på två röda genom att ge mat :)

Mycket riktigt gick flygresan jättebra! Vi flög 13 timmar med en mellanlandning halvvägs på 3 timmar. Under hela den resan sov Leo sammanlagt 4 timmar (vi flög på dagen) och grät sammanlagt 0 minuter!!

Tidsskillnaden hade jag inte behövt oroa mig för. Han vände på dygnet redan första dygnet och sov hela nätterna under hela resan. Tror han vaknade 2 nätter och behövde vaggas, och somnade om.
Första dagarna var han såklart lite extra trött och tog många powernaps i vagnen.

Vi hade med oss allt i matväg eftersom vi inte visste vad han ville äta i värmen. Han åt ersättning hela resan och det gick jättebra! Viktigt var såklart att vara väldigt noga med rengöring av flaskorna och inte ge gammal ersättning!

Leo älskade all uppmärksamhet han fick av alla thailändare kan jag säga!

Vi hade köpt med en lätt Bilbarnstol som vi använder när vi åkte taxi och båt. Det funkade supersmidigt och det kändes tryggt!

På förmiddagen var vi ibland på stranden någon timme innan solen blev för stark. Där fanns bra skugga av träd och parasoll!
Vid 2 tiden varje dag gick vi till hotellrummet så Leo fick sin eftermiddagsvila i ett svalt rum. Han icke jättefina barnsängar på alla rum och sov gott i dem!

När vi hängde vid poolen satt vi oftast i skuggan hela familjen men ibland turades vi om att ligga lite i solen.
Leo älskade att bada i poolen så det gjorde vi mycket! Varje pool hade stora områden av skugga hela dagen så det passade oss perfekt.
Även vädret var barnvänligt. Tror vi hade 2-3 hela dagar med sol, resten av dagarna var det mer eller mindre mulet stora delar!

Det enda jobbiga med vår resa var att Leo hade lärt lärt krypa! Meningen när i bokade, var att han skulle vara liggandes eller sittandes men så så det inte :p
Så på hotellet ville vi vi inte ha honom på golvet då de har så hårda golv och fortfarande ramlade på näsan ibland och gärna klättrade mot möbler för att ramla rakt bak. Så på hotellet vi vi helt enkelt turas om att ha honom i famnen eller busa med honom i vår säng.
Utomhus eller i köpcentrum var det lättare för där var han nöjd i vagn och sele. Tryggt och säkert!

Hemresan gick lika bra, men då flög vi på natten så han sov nästan hela resan!

Resa med småbarn var, precis som vi var inställda på, ingen avkoppling så som en resa utan barn är. Däremot är det en fantastisk upplevelse och man kunde njuta av så mycket ändå! Bada, värme, mat, frukostbuffé, inte behöva städa, shoppa, all vacker natur, massage. Och alla underbara människor!! 
 
 
 
 

About Time

Idag såg jag filmen About Time. Kan tyckas att den var ganska intetsägande, eller en Rip off av The Time traveler's wife.
Men. Det var den inte.
Filmen var sådär alldaglig och vacker, och jag blev förälskad i alla karaktärer. Varenda en.


Älskar när man hittar filmer som man tror ska vara ett lättsamt tidsfördriv, och sen slutar det upp med att man känner kärlek i hela kroppen. Sådär så man aldrig vill lämna filmen. Aldrig lämna känslan man har.
<3

5:2 dieten

För att gå ner mina gravidkilon började vi räkna kalorier, och det har gått jättebra. Självklart hade jag kunnat vara striktare för att gå ner snabbare men så är det ju oftast :p 
 
Igår såg vi ett avsnitt på vetenskapens värld, ang dieter, fasta, och livsstil. En mängd olika tester och forskning ledde till att 5:2 dieten skulle kunna vara det bästa för kroppen. Inte bara sett ur viktminskning, utan framförallt så ska kroppen må väldigt bra av det. När kroppen utsätts för fasta, reparerar den trasiga celler istället för att bara skapa nya. Detta leder till ett friskare liv med betydligt mindre risk för diabetes och många cancerformer. 
 
Är ni nyfikna  kan ni se dokumentären på SVT play! 
 
 
Eftersom vi gillar utmaningar och gärna lever hälsosamt ger vi det nu ett försök! Start idag! 
 
Idag har vi vår första fastadag och jag ska då äta 500 kalorier. Eftersom vi redan ätit efter kalorier var det ganska lätt att veta vad vi får och inte får äta! 
 
Frukost blev tunna skivor morot i lite citronsaft med en kopp kaffe. 
 
Lunch blev 5 skinkrullar med Philadelphia i, tomat och lite balsamico! 
 
Känns faktiskt helt ok! Inte så hungrig som jag trodde jag skulle vara. Sedan blir det mycket vatten, te och lite kaffe så man håller sig :p
 
Då middagen är det mål jag gärna äter mest av har jag alltså valt att spara 50 kalorier kalorier till mellis (typ en till morot)  och sedan 300 kalorier till middagen! Får se vad vi hittar på för gott! 
 
 
 

Paul McCartneys son

Fick höra av en väns vän som såg denna bild på Leo, att han såg ut som Paul McCartney! Och det var ju ingen tvekan om saken, eller vad säger ni? :p




Leo har för övrigt Marlon Brandos kinder haha. Så Marlons kinder, Pauls frilla, och sen resten från mig och Daniel! Haha



Captain Phillips

Jaha, då har jag fått massa finnar i nyllet. Alltid lika kul! Misstänker täckstiftet jag köpte i Thailand. :p så, tack och adjö till det!

Leo är fortfarande förkyld och jag ser så fram emot en en frisk liten plutt som är glad och som får sova bra på natten. Hör honom hosta och snörvla flera gånger varje natt, och på dessa 9 mån har jag INTE lärt mig att inte få ont i hjärtat när han är sjuk och ledsen! Lär man sig någonsin det???

Igår såg vi för övrigt Captain Phillips.
Den med Tom Hanks. Lite långdragen mot slutet, men ändå väldans bra! Kände sådan sympati med huvudkaraktären och en av piraterna, så jag hade alldels ont i hjärtat när den var slut. Filmen får nog en 8 i betyg. :)

Nä, nu ska jag plugga lite!

Bilder från snöpromenaden!







Åka pulka!!

Årets, och livets första tur i pulka för Leo! He loved it!
Ser fram emot att få visa videon för Leo när han blir äldre :)
Mysig förmiddag innan Daniel åkte till jobbet med andra ord! <3


Farfars hund

Så, nu är Daniel iväg med bilen på felsökning. Förhoppningsvis är det ett litet fel som är billigt att fixa!
Sen ska vi iväg och köpa en liten pulka till Leo som jag hittade på fb!

Lite kortfattat om Leos första jul! :)
Vi hade bestämt att vi inte skulle byta julklappar med varandra och inte köpa så mycket till Leo. Vi har allt vi behöver och han likaså! Jag menar, vi har 3 bollar och två petflaskor som är hans absoluta favoriter :p
Dock så fick Leo fina julklappar från våra familjer!

Min farmor var med oss på jul. Vi har aldrig stått varandra nära och jag blir alltid lite obekväm i hennes närhet. Känns alltid som att hon inte tycker om en.
En gång för 10 år sedan släppte hon ner garden och vi hade ett fint ögonblick jag aldrig kommer glömma. Men därefter är det som vanligt.
Min farfar däremot var min stora idol. Jsg älskade honom otroligt mycket och han var alltid så glad och varmhjärtad! Varje sommar tog han med mig och min bror ut på sjön. Vi åt stekt ägg, potatis och korv, tillagat i stormkök. Vi spelade varpa, hoppade från klippor, fiskade, simmade och hade det sådär underbart roligt man kan ha som barn!
Farfar dog när jag var 11 och jag kan än idag sakna honom, och önskar att Leo hade fått träffa honom.

Så över till årets julafton igen.
Innan farmor åkte hem gav hon en julklapp till Leo. (typiskt min farmor är även att berätta vad som är i paketet innan man hunnit öppna!) - Ja det är farfars hund. Han vann den på ett tivoli och inga barn har fått leka med den. Varsågod.
Min farmor går iväg och förstår nog inte vilken present hon just gett. Eller så gör hon det?
Luften gick ur mig och hjärtat höll på att brista! Jag minns nämligen denna hund. Den låg jämt över deras soffa och varje gång jag pillade på den var min farmor framme och sa nej (för min farfar fick vi nog gosa med den).
Minns den till minsta detalj, och denna jul gav hon alltså den till min älskade son <3

Jag gav min farmor en varm och lång kram med tårar i ögonen. Ett sätt vi aldrig kramas på. Men jag hoppas hon förstår hur glad hon gjorde mig. Det var den finaste julklappen på hela julen. Min farfars hund <3



pyjamasveckan

Ja Leo är alltså förkyld och har varit det denna vecka. Min annars så glada pojke är trött och ledsen mest hela dagarna. När han får energi över kryper han omkring och jagar rullande föremål tills slemmet rinner ur näsa och mun haha. Så denna enkla har både jag och Leo gått runt i pyjamas hela dagarna. Skönt, men tråååkigt.
Ser fram emot helgen då vi är två som kan pyssla om vår älskling.
Och ser fram emot en frisk Leo och en lagad bil så vi kan åka och hälsa på folk :)
Det där med att ta sig kommunalt! Jag blir oerhört lat med bil :p
Var hos Maja i lördags på middag och behövde åka kommunalt hem då hon bor krångligt i stan, och för att jag ville ta ett glas vin. Jättetrevligt där och då, men sen ska man ju hem!
Nä, jag föredrar att kunna hoppa in i bilen och åka hem precis när jag vill. Varmt och tryggt och betydligt snabbare :p

Andra saker jag avskyr med att åka kommunalt är alla människor! Luktar äckligt, sitter för nära en, står för nära, stressar, all smuts! Tror jag åkt buss/tunnelbana med Leo typ 10 gånger bara haha. Kan jag inte ta bilen dit jag ska så brukar jag inte ta mig dit!



3 månader senare!

Nä, nu ska jag nog faktiskt ta och skriva här lite oftare. Har tänkt att jag inte har så mycket intressant att skriva, men sen tänker jag, äsch! Kan vara kul att spara längre fram och minnas tillbaka till den här tiden!

Har alltid trivts med att vara mammaledig, men NU verkligen ÄLSKAR jag det! Kanske för att Leo blivit äldre. Nu har vi en relation, jag är inte bara mamma, han är inte bara min son.
Sedan känner vi honom nu utan och innan, så man känner sig aldrig hjälplös eller förvirrad hehe.

vissa dagar såklart fortfarande jobbiga. När man är så uttråkad så man vill klättra på väggarna, men man har ingen nära som är ledig på dagarna. Eller som denna vecka, då Leo är förkyld och jag själv känner mig hängig!
Jsg förstår inte hur jag innan kunde klaga på mina förkylningar! Haha då kunde man ju jobba och sen gå hem och sova. Eller va hemma och ligga på soffan heeeela dagen!



Många saker jag vill skriva om! Thailand. Tyresö. Julen. Leos utveckling!
Men jag tar nog det i separata inlägg så det inte blir så långt och rörigt :p





Morsbarn.blogg.se

Skriver av mig om allt och inget. Oftast när jag är frustrerad över något eftersom när allt är tipptopp har jag inte tid eller behov av att "prata" av mig haha

RSS 2.0