Tröttisbebis och snus

Vad är det sötaste som finns?
Jo, nyvaken tröttisbebis!!!

Sitter i soffan efter lite mys med Lionel som sedan somnade om :p
Njuter istället av morgonkaffe och morgonsnus. Ja, jag har syndat/unnat mig snus. Mitt heliga morgonkaffesnus. Efter varje måltid när det fikas hos folk eller när man är hemma och sötsuget är stort, då tar jag en snus istället för mackor eller sötsaker. Daniel har lovat att säga till om jag faller tillbaka helt i snusträsket. En dosa om dagen är Inte aktuellt. Kan jag hålla mig på 3-4 snus om dagen kommer jag fortsätta UNNA mig. Blir det ett beroende igen måste jag överväga att sluta. Igen! Men hoppas slippa. Jag får köra på hård självdisciplin och lite hjälp från Daniel :p

Nu jäklar!

Ja nu är vi igång med bra mat och promenader! Måste fortfarande gå ganska korta sträckor, har nämligen börjat få ont i höften, knän och fötter efter våra långpromenader! Kropp som en riktig kärring! ;)

Har även fått hem Olgas bok nu, Träning för nyblivna mammor. Har bara bläddrat igenom lite, men den verkar bra!

Så, 20kilo fläsk bort, here we Come! :p


Idag hade vi världens mysigaste picknick vi tre. De tre musketörerna! Vad jag älskar min lilla familj :)

Nu sitter jag och shoppar på tradera!
Nu när man vet vilka plagg man gillar på Leo och vilka som är skönast har jag insett att han faktiskt behöver påfyllning i nästa storlek! Det är med lite sorg han nu växer ur storlek 56 för han har så många fina pyjamaser som jag köpt från tradera och som han fått från Maja. Pyjamas är med andra ord mitt absoluta favoritplagg på honom :p Han är liksom så söt i dem, trött och mysig med blöjrumpa och tjocka gosiga ben och armar!
Så nu köper jag mer till hans nya storlek 62!!!

Imorgon ska jag på mammagruopen för första gången! Ser verkligen fram emot det! Vet dock att snittåldern här i krokarna är typ 35 så vi får se! Men ändå kul att träffa lite nya människor och se om Lionel hittar några kompisar :)

Jag för några år sedan hade avskytt tanken på att gå dit. Träffa nya människor helt själv! Men sedan jag träffade Daniel som är världens socialaste har även jag "lärt" mig att vara öppen!

Man brukar säga att vänner inte växer på träd, men jag håller inte med! Så länge man är öppen!
Jag har träffat många fina vänner bara senaste åren.
Som underbara Ida! Vår Piteåvän :)
Hon jobbade extra på mitt jobb i några månader. Öppnade mina ögon för erikshjälpen och blev en vän för livet! Hon flyttade hem till Piteå och vi har nu redan varit där två gånger och i vinter åker vi till thailand tillsammans med våra karlar och nu våra söta bebisar som roligt nog är lika gamla!

Så med det sagt, så ser jag fram emot mammaträffen!

Nu blir det middag. Grillat!!





7 veckor efter förlossningen

Idag blir vår älskling 7 veckor <3

Börjar släppa allt det jobbiga med förlossningen. Blev sjukskriven för posttraumatiskt stresssyndrom efter förlossningen och har verkligen haft tid att återhämta mig fysiskt och psykiskt. Att Daniel har kunnat vara hemma den här tiden har betytt allt.
Vi är starkare än någonsin och Lionel är världens finaste och bästa. Precis som han förtjänar har han nu två friska och lyckliga föräldrar.
Vi njuter varje dag och jag är så tacksam att Lionel kom ut frisk och har varit frisk ända sedan dess <3

Svårt det där med jobbiga förlossningar. Hela graviditeten såg jag förlossningen som ett slutmål. Ett slut på all smärta. Längtade så efter att få upp honom på mitt bröst.
Har alltid längtat efter att få uppleva en förlossning. Denna mäktiga upplevelse.
Men när allt gick snett och jag blev så dålig gick hela drömmen i spillror och jag hade svårt att acceptera.
Att inte kunna hålla och trösta mitt barn första tiden var hemsk. Det tog nog 8 dagar innan jag bytte första blöjan. Det tog 10 dagar innan jag kunde ge honom mat utan att må dåligt och ha ont. Det tog ännu längre innan jag kunde trösta honom i famnen, bära honom längre stunder.
Ja, det blev inte som jag tänkt det. Jag blev arg, ledsen och för första gången i mitt liv så fruktansvärt avundsjuk. Avundsjuk på alla vänner och alla andra som fått uppleva det fina med en förlossning. Får uppleva de första dagarna med sin bebis, när de är sådär små och alldeles nykläckta..

Men ja. 7 veckor har gått. Jag kan vara med Lionel obehindrat, min kropp är starkare och jag börjar acceptera vad som hände.
Min lilla älskling. Så fin och så perfekt på alla sätt och vis. Äntligen känner jag det som jag trodde jag skulle känna direkt efter förlossningen.
Nu börjar livet! Jag är mamma! Lycka och kärlek som är obeskrivlig. <3



MammaFitness

Så, nu har jag beställt Olgas bok MammaFitness!
Får se om dem hjälper mig tappa kilona och komma i form :p

Lionel har varit ledsen heeeela dagen! Inget har hjälp och han kan inte komma till ro. Tror han går in i en utvecklingsfas nu.. Lilla plutten.
Mamma älskar dig <3

80 mil kärlek!

Och lite därtill!
Imorse åkte vi hem från Piteå. Morgonpigga och pratglada som vi är sitter vi och babblar på som vanligt, stannar på McDonalds för att ta en frukost. Då upptäcker vi att vi är i Luleå!!
Vi har alltså åkt åt helt fel håll!!
Sådär, då blev resan 1 timme längre hem!! :p
Ungefär 11 timmar senare när vi närmar oss Stockholm, inser vi att vi glömt sätta på radion, eller annan musik.
Ja, brist på samtalsämnen har vi då inte!
Ska inte skriva ett inlägg om hur mycket jag älskar Daniel. MEN.
Gud vad jag älskar Daniel! Jag älskar all vår tid tillsammans och att vi efter flera år fortfarande pratar och skrattar och kör fel och bilar i flera timmar med massa mysigt prat <3

Lionel var fantastisk både resan upp och ner! Vår guldklimp <3
Hela resan hem, 80 mil och lite därtill fylld med kärlek!



May. 26, 2013

Vi har haft 3 dagar i Piteå nu och det har varit underbart! En riktig minisemester. Dock slog hemlängtan för mig till starkt och plötsligt :p
Så imorgon åker vi hem igen! Blev en kort visit, men jag har alltid varit väldigt hemmakär, och när hemlängtan kommer är det svårt att stå emot! Speciellt nu med Lionel. Skönt att vara hemma i sitt och i sina rutiner.
Men, idag njöt vi till fullo, åkte till vattnet och solade och grillade korv! Både Lionel och Gry sov och hade det mysigt! Nu är vi hemma och har mer Bebismys, ätit blåbärscheescake som jag och Daniel bakade igår, och ska snart äta grillat med egengjord potatissallad! Ja livet i Piteå är då bra!
om det inte vore för myggen skulle jag nog kalla det för idyll! Ha nära till allt, mycket vatten, hus, stor tomt, hund. Ja typ mitt och Daniels drömliv!
Ligger dock liiiite för långt bort :p och har alldeles för mycket mygg! Igårkväll hade vi en liten grillfest här med Ida och Kalles vänner, och jag och Daniel blev som vanligt helt uppätna! Idag kliar hela kropparna! Fy fy fy!!
Ska bli skönt att komma hem och slippa dessa blodsugande djur!





Roadtrip till Piteå!

Nu kommer vi Piteå!
Förra sommaren där var fantastisk! Denna kommer bli ännu bättre med våra små knoddar!

Skönt med morgonpigg bebis, vi startar dagen och vår roadtrip tidigt! Beräknas vara framme om 11-12 timmar :)

Ser fram emot Idas alla fina koppar. Allt ska såklart bli mysigt, men Ida har världens finaste och godaste kaffekoppar! En salig blandning från erikshjälpen, I Love it!
Varje morgon väljer man en ny kopp till sitt kaffe :p



Synda med snus?

Måste skriva av mig.
Jag lyckades sluta snusa för snart 3 år sen ungefär. Det var mitt tredje försök men gick faktiskt ganska bra när jag väl bestämde mig. Slutade i samband med en resa till Tunisien. Där var man distraherad och upptagen med annat än att tänka på snus, och när väl abstinensen blev för tung satte vi oss på ett café och rökte vattenpipa. Gott och lugnande!

Men, från att vara snusfri och bekymmersfri kring det så började en tanke gro i mig under graviditeten..
Snus..
Snus
Snuuuus
SNUS!

Jag skulle ju aldrig i mitt liv tagit en snus medan jag hade Lionel i magen. Kunde inte förstå varför detta sug satte sina klor i mig! Har ju hört om cravings under graviditeten men hallå?!

Ja iallafall.
Nu sitter jag här, med ett sug som snarare känns som abstinens.
Blir inte lättare av att Daniel har en snusdosa på bordet framför mig.
Vill nästan gråta en skvätt, så illa är det.

Dags att hänga tvätt!



Problemet löst!

Haha, "problemet" löst! Klarvaken kille bredvid mig :p
Då blir det först pusskalas och sedan hänga tvätt med Leo i bärsjalen helt enkelt!

Vad göra när han sover?!

Leo har sin morgonpowernap. Han vaknar mellan 5 och 7 varje morgon. Är vaken typ en timme och somnar sedan om en stund. Denna stund kan vara allt mellan 15 min och 3 timmar. Men oftast åt den kortare stunden.
Så nu sitter jag här och undrar vad jag ska hinna med!! Sova en stund till jag med? Sminka mig? Fixa disken? Klä mig? Skriva ett inlägg här? Surfa lite? Titta på Lionel när han sover? Ta hand om tvätten? Gah!

Varje minut i graviditeten kändes som en evighet och jag vet inte hur många gånger jag grät av ångesten över att dagarna, tiden gick för långsamt med all smärta och alla problem. Och så nu då, man lever i 3timmars-pass! Han äter typ var 3 timme, ibland sover han därimellan men för varje vecka som går, är han mer och mer vaken. Han tar snarare många powernaps nu mellan målen. Och nu vet jag då alltså inte vad jag ska hinna med! Känns som att jag vill göra tusen saker men hinner med noll! Oftast är det mobilen i handen samtidigt som jag sitter och tittar på en sovandes favoritbebis som vinner min uppmärksamhet och tid!

Fast snart måste jag nog börja passa på att göra saker när han sover, för när väl är vaken vill han ju såklart ha vår uppmärksamhet. Då blir det prat, sång, och mycket bärandes.

Idag måste vi köpa en ny keps. Vi lyckades tappa bort vår någonstans igår! Bra jobbat av oss :p





<3



Piteå!

Nu har vi handlat allt inför Piteå! Bland annat 2kg godis till färdkost ;p
På torsdag åker vi upp till våra vänner Ida och Kalle och deras dotter Gry! Gry är 3 veckor yngre än Lionel och är supersöt! Ska bli såå kul att träffa henne!

Jag har påbörjat packningen och blir helt pirrig. Första gången vi packar som familj. Vår första lilla resa tillsammans!
Jag har valt Lionels kläder fram och tillbaks för att hitta perfekta outfits :p Igår fick han en ny keps av oss och den ska definitivt med! Vår tuffa kille!!


När vi kommit hem från Piteå ska jag köra igång med träning lite mjukt. Då har det gått 7 veckor typ. (imorgon blir Lionel 6 veckor!! Yeeej!)
Funderar på att beställa Olga Rönnbergs träningsbok för mammor. Vet inte om det är onödigt, men känns lättare att ha kvar motivationen om man verkligen har något/någon att följa. Hon säger även att hon gick upp 30kilo under sina graviditeter, så det känns som att det skulle kunna passa mig med min överväldigande 34kilo plus!
Med 1 kilo i viktminskning per vecka har jag gått ner mina kvarstående 20kilo på ca 5 månader. Känns som ett rimligt och hälsosamt mål.
Jag har aldrig tränat regelbundet i längre perioder förut, men har inte haft motivationen, men nu känner jag på varje promenad att jag vill ta ut mig mer. Det blir en spännande sommar och höst och jag kommer hålla uppdaterat här hur det går!





Morgonpigga Lionel

Igår sa jag: Tänk snart kommer vi vakna av att han ligger och pratar i sin säng på morgonen, va mysigt!
Ja för han pratar för fullt nu när vi gått upp på morgonen. 
Imorse vaknade jag för första gången till hans joller! Otroligt mysigt och plötsligt känns han så mycket större :P
Det är skillnad på att vakna till gråt eller grymtningar och att vakna till glatt prat :)
 
Sen hade han ju kaaaaanske kunnat vakna lite senare, men ok, vi startar dagen klockan 6 idag. Kan vid detta laget konstatera att Lionel är väldigt morgonpigg. Har vi tur får vi sova till 7! Men å andra sidan sover han duktigt på nätterna så man är relativt utvilad. 
 
I förrgår la vi honom kl 22 och då vaknade han halv 7. Igår la vi honom kl 21 och då vaknade han strax före 6. 
Med andra ord blir det till att lägga honom lite senare ikväll igen! Men det är inte alltför lätt. Han sover ju oftast lite när han vill och man vill helst inte väcka honom hålla honom vaken om han vill sova redan vid kl 20 eller 21.
 
Idag ska vi till Tyresö och träffa min mamma och moster. Min moster har 3 barn varav den yngsta är 5 månader, så det skiljer inte alls mycket mellan honom och Lionel :P Det är ju mina kusiner, men vad de "blir" till Lionel vet jag inte. Googlade upp syssling och pyssling men det var det inte. Tror helt enkelt inte att det heter något. För honom blir de helt enkelt mammas moster och mammas kusiner. :)
Kommer bli en mysig dag! Sedan ska Daniel på fotboll ikväll och Maja kommer hit <3

Plötsligt händer det!



Ny klänning, jättefin upptill men konstig längd så den kändes lite tantig.. Får nog ta och sy upp den lite!
Sitter äntligen med färg i håret!
Utväxt med gråa hårstrån som kom under graviditeten. Vet inte om det är pga hormonerna eller vad, men ploppade upp en hel del silvriga hårstrån iaf :p
Dessa tillsammans med min fula utväxt ska nu färgas bort! Samma färg som innan blir det!


Lionel.
Plötsligt händer det!
Igårkväll nattade vi Lionel runt kl 22 och han sov ända till kl 4!
6 timmar i sträck. Vår stora pojke! Får se om det var en engångshändelse eller om han börjar få in nattsömnen nu.

Kvällspromenad




Vi tog en mysig kvällspromenad med glada Leo :)
Det doftar ju gudomligt ute nu när det är kväll och fukt i luften efter lite regn!

Nu blir det soffan med ett avsnitt av The Wire, sen sova. Lionel och jag gick upp halv 5 Imorse, men hoppas på liiiite längre sovmorgon imorgon :p

Sakta med säkert

Jag har fortfarande en del saker kvar efter kejsarsnittet.
Snittet kliar, sticks och svider
Har ingen känsel från naveln och ner
Har ont på varsin sida neråt magen
Känner inte när jag är kissnödig. Kan känna ett obehag och en stickande känsla om det gått länge, men inget annat. Konstig känsla, glömmer jämt att jag ska kissa. Praktiskt nu kanske, men kul när man blir gammal och dement! :p
Gör även ont när jag kissar. Ingen uv då jag haft detta sen förlossningen, och ätit antibiotika 10 dagar för infektion i livmodern. Var det uv borde det försvunnit. Tror det blev någon liten reva i urinröret efter katetern helt enkelt.

Ja jag ska kolla upp detta med min bm så man slipper gå och grubbla på det!

Men bortsett från det, så börjar kroppen sakta men säkert komma tillbaka!
Foglossningen börjar släppa och jag kan nu böja mig och ta på skor Och promenera utan smärta i bäcken och ljumskar!
Jag kan sitta kors med benen!
Resa mig från stolar utan smärta!
Sova på sidan UTAN problem! Testade mage igår, men det gjorde fortfarande ont så det för avvakta lite :p
Promenera 1 hel timme utan smärtor någonstans!
Fantastiskt!

Nu står dock vikten helt still! Lite frustrerande. Har motivationen och ser fram emot att börja träna, men borde vänta några veckor till. 6-8 veckor säger de, och med mina problem och mitt läkekött borde jag nog vänta 8 veckor.
Tills dess får jag vara tjock och glad och ta porträttbilder på mig uppifrån för att slippa dubbelhakan, magen och armarna! ;p

Såg några kort på mig där fotografen ej tog hänsyn till detta! Vilken skillnad!
Nä, jag lever hellre i lite förnekelse, undviker speglar och drömmer mig bort med Lionel och mammarollen istället!



älskar



Nej jag har inte en bebis i magen :p

Idag var vi på mitt jobb och hälsade på! Det var så kul att träffa alla! Men alldeles för kort stund, nästa gång får bli en heldag :p

Därefter åkte vi till Daniels jobb. Herregud vilka söta barn! Daniel var iväg med sin chef en stund och jag omringades av barnen som var ute.
"Är du Daniels fru? "" Hallå kom alla, Daniels fru är här, kom! "
Haha så himla söta. Roligt att jag var mer poppis än Lionel :p
Därefter fick jag frågan av 3 barn som tittade på min mage :
" Har du en till bebis i magen? "

Haha tji fick alla som påstår att jag är "smal" och fin nu! Barn är alltid ärliga!

Vad ska ni äta till middag? Själv tänkte jag äta ett salladsblad!
;)

Nä men som sagt, så otroligt söta barn och det märktes hur mycket de älskade Daniel! Han fick kramar av alla och de blev alldeles till sig att han kom på besök :p
Jag fick knyta skorna till en av pojkarna, mys! Och en annan pojke sa att man har stor mage efteråt, för det har hans mamma också och hans lillasyster är 3 veckor. "Men sen blir magen platt" hehe. Söt, ville nästan ta med han hem!
Tänk när Lionel är så stor!! Galet!

Idag hade vi lite nackträning med Lionel! Han är så duktig och man blir ju så stolt!






Idag

Idag saknar jag amningen. Oftast tänker jag inte alls på det, och det går så bra med ersättningen så jag ångrar inte vårt beslut. Men ibland kommer det stunder, då jag kanske undrar hur det hade varit om det hade fungerat. Upplevde ju aldrig den där mysfaktorn med det, men jag vet ju hur andra beskriver det och jag kan verkligen ana.
Men men, även om han inte ammas så verkar han nöja sig med det näst bästa, att gosa och somna i min famn :)
Tack vare mina extrakilon är jag nog himla mjuk och gosig nu :p
 
 
 
Idag är även en dag fyyyyyyyyyylld med kärlek! Spenderat hela dagen för oss själva idag, bara myst och myst! 
Lionel är så söt så jag dör och ibland känns det som att hjärtat ska explodera av all kärlek till mina killar :)
 
 
 
 

Bra saker!

Lionel sov inatt 4 timmar i sträck inatt, vaknade sen och åt och sov vidare 3 timmar! Så vi fick sova från 12 till 7 med bara en matpaus. Skönt!

Idag sov han när vi åt lunch så vi fick äta en lugn och mysig lunch tillsammans. Vardagslyx!

Jag kan knäppa alla knappar på en tunika jag köpte förra veckan, och då kunde jag inte göra det. Alltså har min mage blivit liiiite mindre!

Idag köpte jag lite till mig själv, en mysig lotion, mascara, hårfärg och vårskor. Underbart att kunna unna sig!

Idag tog jag vagnen i rulltrappan, första gången nu med Lionel. Fått för mig att det ska ha gjort ont i snittet innan, men det gick ju jättebra!

Idag klippte jag Daniels hår, och det blev sjukt snyggt! Ja för att inte vara frisör alltså!

Och sist med inte minst! Lionel har varit världens gladaste idag. Imorse låg han och jag och sjöng Disneylåtar i en timme!
Sedan några dagar tillbaka pratar han massor, och enligt mitt tycke så sjunger han också :p



Magbild 1 månad sedan förlossning

Ja precis som alla bebisar ligger Lionel så underbart sött som en groda hela tiden! Och när han sover ytligt låter han som en gris! Hur kan man inte älska ihjäl sig på honom? Haha. Ja min lilla plutt.
 
Han börjar bli stor! Stor och stark :) Men jag vet inte vad jag fått för mig, eller vilka jag valt att bara lyssna på, för en bebis som bara sover och myser hela dagarna har jag ju inte!
Vi brukar säga att vi fått en social kille :p
Att ligga och bara vara är inte populärt, men mamma och pappas famn är det verkligen!
Vet inte hur social jag kommer kunna vara, eller hur mycket till hemmafru jag kommer kunna vara när Daniel börjar jobba! Men det får vara ok.
Lionel älskar som tur är bärsjalen, så den används flitigt!
 
Magen igen. Ja, när börjar man gilla läget där? Så länge smärtan finns kvar blir det ju svårt. Känns som ett stort blåmärke från naveln ner till snittet. Vilket är konstigt för jag har ingen känsel där på huden! Men om något kommer åt gör det ont inuti. Även när jag ligger ner på sidan kan det göra ont där. Vet inte vads som är normalt och det stör mig.
När jag går länge eller sitter förlänge ömmar det också, men mest i snittet. 
Istället för att kolla upp så började jag googla och då blev jag ju bara nojig! Får för mig att magen aldrig mer kommer bli "platt" och att den alltid kommer vara tjock där och bedövad fast med smärtor.
 
 
Vill bara lägga graviditeten och förlossningen bakom mig, men det är svårt med en kropp som påminner en dagligen med smärtor och begränsningar.
Ja jag vet inte. Någon dag ska jag väl kunna älska magen och dess nya utseende, men just nu oroar och stör jag mig mest på dess tillstånd, och då är det svårt att älska den.
 
Jag bjuder på en bild. Jag själv satt och googlade bilder som en galning innan förlossningen! Jag ville se allt, och jag ville se det värsta, så jag kunde förbereda mig på vad som kanske skulle hända med min mage!
I och med att jag såg mååånga bilder med bristningar, ärr och häng känns min mage ok. Så fort jag går ner lite i vikt kommer jag absolut kunna visa mig på stranden. Vikten stör mig mer just nu, och den går faktiskt att ändra på.
Bristningarna kom runt sista veckan, lagom störande! 
Om jag skulle jämföra mig med vänners fina platta magar utan eller med knappt märkbara bristningar så skulle jag nog må sämre. Det räcker med att många har bättre förlossningar än mig och jag avundas dem redan för det.
Så magen jämför jag alltså med alla dessa bilder jag googlade innan :P
Bearbetning för mig, och ni med fina eftergraviditetsmagar kan få må bra och vara tacksamma, och ni som ännu inte fått barn; ja såhär kan det se ut :)
 

Tyresö

Idag hade Daniels pojkar match så jag och Lionel åkte ut till pappa en sväng!
Det blev korvgrillning och massa solande medan Lionel sov så gott i vagnen. Mysfaktor och lyckokänsla!





Lionel 1 månad idag!! <3














Uteplatsen nydammsugad :p



Fobi

Daniel är ute och gör rent hela vår uteplats i tron om att jag kommer börja vistas där.
Vi har bott här i lite mer än två år nu och jag har aldrig suttit ute på vår uteplats. Jag har satt in totalförbud för Daniel och folk som är här att öppna altandörren eller fönstret bredvid. Vi har heller ALDRIG haft vårt sovrumsfönster öppet!

Varför då detta?
Jo, spindlar! Massor av dem! Jag ser mer spindlar här än hos min pappa som bor i skogen!
Vår lägenhet är nybygge så skog har tagits ner och det har väl gjort att spindlarna nu vill ta vägen någonstans. Och de verkar vilja komma in till oss! Jag överdriver inte när jag säger att de ytterst få gånger Daniel har öppnat fönstret i vardagsrummet, så har det kommit in en spindel!
När man öppnar altandörren så sitter det fullt med spindlar längs hela karmen eller vad det heter. Fullt! Levande och döda! Och då tänker jag, de vill ju uppenbarligen in, så om dörren får vara öppen så kommer de krypa in i vår lägenhet!

Jag vet att fobier är ologiska. Jag vet att jag måste jobba på detta, helst igår, för Lionels skull. Vill inte lägga över min rädsla på honom.
Men om ni visste vad det tar emot. Ångest är bara förnamnet.
Har tidigare gått på hypnos för detta och det har fungerat jättebra, men det hjälper inte långsiktigt. Nästa sommar igen sitter jag där paralyserad av ångest och vägrar vara på vissa platser.

Men visst vore det underbart att kunna sitta ute på sin uteplats.. Inte känna sig instängd i en lägenhet under sommarmånaderna.

Vi får se hur det går.

långpromenad!

Kom just hem från en promenad på 1 timme! Jag är helt död i hela kroppen! Var kanske lite väl långt att gå, men så mysigt väder och man vill ju inte vara inne!

Idag köpte jag lite kläder! Känns super! Kommer ju inte direkt i mina gamla kläder och gravidkläder hade jag inga. På slutet hade jag två tajta bomullsklänningar. Men nu efter graviditeten är det inte lika kul med tajta klänningar som framhäver magen som ej är gravid men ändå stor :p

Så, 4 nya klänningar och en jeansjacka i min nya stora storlek. Min gamla är i stl 36 och jag kommer inte riktigt i den!

Har gått ner 13 kilo och det både låter och känns fantastiskt. Tills jag tänker att "jaha, då är det bara 20kg kvar"
Just nu känns 20 kilo väldigt mycket. Har som mål att i slutet av maj ha gått ner 17 kilo, för då är jag halvvägs med "bara" 17 kilo kvar.







Soooool!!

Strålande sol och värme!! Vad ska man hitta på idag då?!
Man vill ju bara vara ute, men är ju fortfarande lite begränsad fysiskt så långpromenad eller picknick är svårt. Kanske ska köpa mig en liten solstol?! Ja det får vi nog göra idag, så vi kan börja hänga ute i solen :p
Testade i helgen att ha picknick. På marken! Gick inte alls bra för min del! Hehe.
Kanske tar en tripp till pappas hus. Ingen är hemma men skönt att bara sitta där i solen.
Båda mina killar sover.  Jag är helt klar för dagen och funderar på att snart väcka dem båda med lite pusskalas!
Igår fick vi träffa lilla söta Charlie! Så liten och pluttig! Lionel kändes som en björn bredvid :p Men söta var de!

Magen

Magen kliar, men jag har ingen känsel efter snittet så det är ytterst obehagligt! Och så fjällar jag nu på hela nedre delen av magen. Och skorporna börjar lossna från ärret.
Känns så konstigt kring hela magen. Kliar, svider, bränner. Samtidigt som nästan all känsel är borta. Sitter och pillar bort all torr hud och det känns som att jag pillar på någon annans hud.

Raderad text!

Hatar att skriva inlägg från mobilen. Skrivit ett långt inlägg men kommer åt backa - knappen två gånger och då lämnas sidan och texten är borta!!

Så istället blir det korta drag!

Jag och Leo har morgonmys i soffan. Efter två kaskadspyor på pappa i sovrummet tog jag ut Leo på en tupplur i min famn i soffan istället!

Inatt var första natten sedan födseln som Lionel sov hela natten förutom sina två matstopp vid 03 och 05. Han har ju haft problem med slemhinnorna i näsan sedan dag 1 och har haft väldigt svårt att sova på nätterna. Tydligen jättevanligt hos bebisar första tiden. Men ändå jobbigt.
Han har kunnat vakna väldigt ofta och när han väl sovit har han andats väldigt ansträngt. Jobbigt för både han och mammahjärtat.
Men inatt iaf, äntligen!
Märkte redan igår på dagen att han andades lättare genom näsan så förhoppningsvis har de börjat bli bättre nu.
Skönt för både han och oss om han får sova ordentligt mellan mattillfällena på nätterna.





Lionel har fått 3 nya vänner!

Nu är Lionels 3 nya vänner äntligen här!

Först kom söta Charlie, och sedan kom fina Maximilian, och sist men inte minst sötingen Gry!
Även om han har många vänner och kusiner redan, är det såklart kul att han nu har vänner som bara är 2-3 veckor yngre :) 

 

Sitter nu i min fåtölj och myser med en god kopp kaffe medan Daniel och Leo myser till lite klassisk musik här bredvid :) 
Klassisk musik för intelligensen varvas med Barcelonas låt! 
Hjärntvättning? :p

 

Lionels födelsemärke, som visade sig vara ett storkbett eller blåmärke är nu helt borta. :)  även om han var fin med det! :)

 

Imorse hade jag och Lionel morgonmys från 5-8. Väldigt mysigt att småslummra med en söt bebis i bara blöja bredvid sig! 
Senaste nätterna har Daniel tagit nattpasset 12-5 då jag är så sjukt kvällstrött, och jag tar morgonpasset. Funkar superbra och vi båda får ordentligt med sömn :) 
Sedan tar vi morgon tillsammans vid 8-9. 

5165 gram kärlek

5165 väger nu vår prins och han är så mycket som 56,5 cm lång. Så perfekt. <3
 
 
 
 
 

Men åh!

Imorse åkte vi till Ikea för att köpa en hink till badrummet för alla blöjor. Vi var där till öppning för att slippa massa folk, och det gjorde vi ju. Sedan passade vi på att storhandla på Willys.
Nu är vi hemma, har packat upp all god mat och ska inviga hinken! Men icke!
Vi köpte en sak på Ikea. En! Och ändå lyckades vi glömma den på bandet! Snacka om att man är tankspridd nu! :p allt kretsar kring Lionel :)

Så imorgn blir det en ny tripp till Ikea för att hämta vår blöjhink :p

Idag körde jag för övrigt vår "nya" bil för första gången! Jag var inte direkt körduglig under graviditeten hehe.
Fina braiga Otto! Han går finfint!




Då tar vi morgon!

Ja idag tar vi tydligen morgon kl 5!
Lionel har sovit så bra hela kvällen och natten så då är han såklart pigg nu :)
Jag är desto mindre pigg! Får bli en lång powernap idag!

Morsbarn.blogg.se

Skriver av mig om allt och inget. Oftast när jag är frustrerad över något eftersom när allt är tipptopp har jag inte tid eller behov av att "prata" av mig haha

RSS 2.0